Van der Valk Rotterdam Ridderkerk

Afgelopen weekend bezocht ik met een groep vriendinnen Rotterdam. Daar verbleven we in een hotel van Van der Valk, in Ridderkerk. Hoe dat bevallen is? Dat lees je hier!
Al maanden van tevoren hadden we via hotelaanbiedingen.nl twee kamers geboekt bij Van der Valk Ridderkerk. Op deze manier betaalden we per persoon maar €30,- voor:
  • Overnachting (2x kamer voor 3 personen)
  • Ontbijt
  • Fiets- en wandelroutes
  • Shoppinggids
  • Stadsplattegrond
Eigenlijk hebben we alleen gebruik gemaakt van de overnachting en het ontbijt, de andere extra’s zijn we min of meer vergeten. Deze waren gratis op aanvraag te krijgen bij de receptie, maar hier hebben wij dus geen gebruik van gemaakt. Een shoppinggids was misschien wel leuk geweest, een stadsplattegrond handig. Maar we hebben allemaal een mobiel waar we ook alles op kunnen vinden 😉
Bereikbaarheid
Omdat wij van 020 naar 010 moesten reizen, gingen we al op tijd weg met de trein. Om 11:00 kwamen we aan op Rotterdam Centraal, waar we onze koffers in de kluizen op het station achterlieten. Daarna zijn we de stad in gegaan, hierover later meer! We konden vanaf 14:00 inchecken in het hotel, tot 18:00. Hoewel het hotel zich buiten de stad bevindt (naast de A15), is het heel goed te bereiken. We namen vanaf Rotterdam Centraal de metro (D of E) naar Zuidplein. Vanaf daar rijdt een bus (146), die stopt bij het hotel. De halte heet zelfs ‘Hotel Van der Valk, Ridderkerk’.
De kamer
De kamer waar ik in sliep heet de ‘Atrium Kamer’, die als modern en sfeervol op de site van Van der Valk wordt omschreven. Daar ben ik het mee eens, een leuke kamer! Ook aardig van het hotel om onze twee kamers naast elkaar te plaatsen. De kamer had een bureau, fohn, klein zitje en kluis. Dit werkte allemaal prima! Helaas werke de wifi bij een van de vriendinnen niet goed, maar bij mij werkte dit wel.
De badkamer was mooi: grote spiegel en een bad, toilet en douche. Ik heb geen gebruik gemaakt van het bad, maar wel van de douche. De douche was heerlijk en makkelijk te gebruiken. De shampoo van het hotel was prima.
We hadden 2 kamers met 6 meiden, wat dus betekent dat je met 3 meiden op één kamer ligt. Normaal is de kamer voor 2 personen, dus was er een extra bed bij gezet. Ik wilde eigenlijk eerst niet op dat bed, want tja: dat bed is niet het echte grote bed. Zal wel minder goed liggen, dacht ik. Maar eerlijk is eerlijk: dit bed lag prima!
Oja, wat wel opvalt: de kleur groen. De lobby, de stoelen, het behang, de kleding van het personeel: alles (écht alles) is groen. Je moet er maar van houden, haha 😉
’s Nachts 
Tja, als je met een groep vriendinnen een weekend naar Rotterdam gaat, moet je natuurlijk ook de uitgaansgelegenheden bezoeken. Er waren nog wel wat twijfels of dat handig was om te doen, omdat het hotel een eind buiten de stad ligt. Maar na wat speurwerk op het internet lazen we dat er een nachtbus reed. Deze ‘Bob-bus’ reed vanaf het Stadhuisplein naar een bushalte bij Ridderkerk, waar je vervolgens ongeveer 20 minuten moest lopen naar het hotel. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om een taxi terug te nemen, maar ook de Bob-bus was dus een hele goede optie! Over de kroeg waar wij de boel onveilig hebben gemaakt, volgt later nog een review!
Van tevoren hadden we bij de receptie gevraagd of het nog mogelijk was om ’s nachts het hotel binnen te komen. Er werd ons verteld dat we, als de deur dicht was, via de intercom moesten aanbellen. Dan zou iemand van de receptie de deur open doen. Dit werkte prima!
Ontbijt
Oh, héérlijk! Een groot buffet met een groot aanbod van eten. Brood, croissant, ei, bacon, beleg, donuts, ijs, gebakken champignons, yoghurt: alles was aanwezig. De voorraad werd goed bijgevuld, ik heb geen enkele lege bak gezien. Ook werden de door ons gebruikte borden snel weggehaald, waardoor het geen troep op de tafel werd. Ik heb hier heerlijk ontbeten!
Helaas was het na het ontbijt tijd om uit te checken bij dit Van der Valk hotel, dit moest namelijk voor 11:00.
Een aanrader, dit hotel! Hieronder staan de foto’s 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.


Plaats een reactie